Poliimid Pazarının Gelişimi Üzerine Analiz

- 2021-06-15-

Poliimid (PI), -269~400℃ geniş bir sıcaklık aralığında yüksek fiziksel ve mekanik özellikleri koruyabildiği ve -240~260â havada olabileceği için, yüksek sıcaklığa dayanıklı termoset mühendislik plastiğinin yeni bir türüdür. „ƒ. Uzun süreli kullanım ve mükemmel elektrik yalıtımı, aşınma direnci, yüksek sıcaklık radyasyon direnci ve fiziksel ve mekanik özelliklere sahiptir, bu nedenle elektromekanik, elektronik ve elektrik, enstrümantasyon, petrokimya, ölçüm ve diğer alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır ve küresel hale gelmiştir. roket, havacılık vb. son teknoloji alanında vazgeçilmez malzemelerden biridir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde DuPont tarafından poliimidin ilk endüstriyel üretiminden bu yana, Toray DuPont, Ube Industries, Zhongyuan Chemical ve Mitsubishi Chemical gibi Japon şirketleri art arda poliimid reçineleri ve filmleri geliştirdi ve üretti. Eski Sovyetler Birliği de art arda 20'den fazla kalite çeşidi geliştirilmiştir. Buna ek olarak, Japon poliimid firması ayrıca 400 ton/yıl ısıyla sertleşen bismaleimid ekipmanına sahiptir ve orijinal Fransız Rhone Planck firması poliamidimid reçinesi de üretebilir.

Talep açısından bakıldığında, poliimidin ana tüketim bölgeleri Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Batı Avrupa'da yoğunlaşmıştır. İstatistiklere göre, 2000 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Batı Avrupa'da poliimid talebi sırasıyla 10.000 ton, 3.000 ton ve 3.200 ton idi ve bunlar esas olarak kalıplanmış parçaların, emaye tel kaplamaların ve filmlerin üretimi için kullanılıyordu.

Son yıllarda, büyük yabancı şirketler poliimid üretim ölçeğini genişletiyor, yeni çeşitler ve yeni kaliteler geliştiriyor, maliyetleri daha da düşürmenin yollarını arıyor ve termoplastik poliimidlerin geliştirilmesi ve harmanlama modifikasyon yöntemlerinin kullanılması yoluyla işleme özelliklerini daha da iyileştiriyor. poliimidden. Örneğin, poliimid ve bismaleimid, bismaleimid ve epoksi reçinenin harmanlama modifikasyonu, malzemenin işlenebilirliğini ve diğer özelliklerini iyileştirebilir.

Şu anda, poliimid HF kompozit film esas olarak H sınıfı ince film telleri ve havacılık telleri üretmek için kullanılmaktadır. Bunlar arasında H sınıfı ince film teller ağırlıklı olarak elektrikli lokomotiflerin ve dizel lokomotiflerin motorlarında, havacılık telleri ise ağırlıklı olarak uçak güç hatlarında ve alet hatlarında kullanılmaktadır. Polieterimid plastik ürünler sadece roket ve uydu gibi yüksek teknolojili alanlarda değil, otomobillerde, ofis ekipmanlarında, ev aletlerinde, mekanik salmastra parçaları ve diğer alanlarda da uygulanmaya başlamıştır. Ayrıca son yıllarda elektronik endüstrisinin gelişmesiyle birlikte esnek poliimid kaplı bakır folyo miktarı da artmakta ve bismaleimid ve epoksi reçineden yapılan kompozit malzeme de havacılık alanında geniş bir alana sahiptir. Uygulama beklentileri.