Hassas donanım işleme teknolojisi ve işletim özellikleri

- 2022-02-17-

Hassas donanım işleme teknolojisi ve işletim özellikleri


Hassas donanım, üretim ihtiyaçlarına göre kesilebilir ve daha sonra bazı küçük aksesuarlar kesilebilir veya CNC ile işlenebilir ve hassas donanım, kesme ve delme, ardından kaynak, ardından zımparalama ve yağ enjeksiyonu için bir kap olarak kullanılmalıdır. Aksesuarlar yapıldıktan sonra. Taşlamadan sonra küçük parçaların da elektrolizle kaplanması veya yüzeye püskürtülmesi gerektiği unutulmamalıdır. Hassas metal parçaların toplu işlenmesiyle ilgili birçok durum vardır, bu nedenle hassas metal işlemenin üretim yöntemi ve döngüsü, genel ürün işlemenin çalışma özellikleri ve süreçlerinden farklıdır.

Hassas metal işleme teknolojisi:
1. İşleme yolu büyük bir belirsizliğe sahiptir. Bir bileşen veya ürün, çeşitli süreçlere sahip olabilir ve üretim süreci, çok çeşitli makine ve ekipman ve demirbaşlar gerektirir.
2. Donanım üretim işletmeleri çoğunlukla dağınık işleme olduğundan, ürünlerin kalitesi ve üretkenliği büyük ölçüde işçilerin teknik düzeyine bağlıdır ve otomasyon derecesi esas olarak CNC takım tezgahları, esnek üretim sistemleri gibi birim düzeyindedir. , vb.
3. Ürün parçaları genellikle kendi kendine yapılan ve dış kaynaklı işlemeyi birleştirme yöntemini benimser. Örneğin, elektrokaplama, kumlama, oksidasyon ve serigrafi lazer kazıma gibi özel işlemler, işleme için dış üreticilere emanet edilecektir.
4. Talep edilen birçok parça var. Atölye sahasının genellikle çok sayıda malzeme talebini doldurması gerekir ve "tek satırlık" bir üretim siparişi görür. Bir işlem varsa, çok sayıda işlem transfer emrinin doldurulması gerekir.
Hassas metal işleme için özellikler:
1. Ürün işleme sırasında. Operatörler doğru bir duruş sergilemeli ve kusurlu işlemler için yeterli enerjiye sahip olmalıdır. Fiziksel rahatsızlık hissederlerse, kişisel güvenlik için işten derhal ayrılmaları ve atölye amirine veya üst düzey bir lidere bildirmeleri gerekir. Operasyon sırasında düşüncelere konsantre olmak, sohbeti kesmek ve birbirleriyle işbirliği yapmak gerekir. Operatör, sinirlilik ve yorgunluk durumunda çalışmamalıdır. Kişisel güvenlik için kazaları önleyin ve güvenli çalışmayı sağlayın. İş pozisyonuna girmeden önce tüm çalışanlar kıyafetlerinin işin gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığını kontrol eder. Terlik, yüksek topuklu ayakkabı ve güvenliği etkileyecek giysiler giyilmesi yasaktır. Uzun saçlı olanlar kask takmalıdır.
2. Mekanik çalıştırmadan önce hareketli parçaların yağlama yağı ile dolu olup olmadığını kontrol edin, ardından çalıştırın ve debriyaj ve frenin normal olup olmadığını kontrol edin ve takım tezgahını 1-3 dakika rölantide çalıştırın ve makine arızalandığında çalışmayı durdurun.
3. Kalıbı değiştirirken, önce güç kaynağını kapatın ve yalnızca zımba presinin hareketi durduktan sonra kalıp kurulabilir ve hata ayıklanabilir. Kurulum ve ayardan sonra, volanı iki kez test etmek için elle hareket ettirin. Makine ile işlenecek ürün arasında gereksiz çarpışmayı önlemek için üst ve alt kalıpların simetrik ve makul olup olmadığını, vidaların sağlam olup olmadığını ve boş tutucunun makul olup olmadığını kontrol etmek gerekir. durum.
4. Makineyi çalıştırmak için güç kaynağını çalıştırmadan önce, diğer tüm personelin mekanik çalışma alanını terk etmesini ve tezgah üzerindeki çeşitli eşyaları çıkarmasını beklemek gerekir.
5. Mekanik çalışma sırasında, kaydırıcının çalışma alanına elinizi sokmanız ve iş parçasını elle alıp yerleştirmeyi durdurmanız yasaktır. İş parçalarını kalıba alırken ve yerleştirirken spesifikasyonları karşılayan takımların kullanılması gereklidir. Makinede anormal bir gürültü olduğunu veya makinenin arızalandığını fark ederseniz, inceleme için güç anahtarını hemen kapatmalısınız. Makine çalıştırıldıktan sonra bir kişi malzemeleri taşıyacak ve makineyi çalıştıracaktır. Başkalarının elektrik binasına basmasına veya ayak pedalına basmasına izin verilmez. Başkalarının güvenliği için mekanik çalışma alanına ellerini sokamazlar veya makinenin hareketli parçalarına elleriyle dokunamazlar.