Enjeksiyon kalıplama boyutu ve enjeksiyon kalıplama üretim süreci

- 2022-03-28-

Enjeksiyon kalıplama boyutu ve enjeksiyon kalıplama üretim süreci


Enjeksiyon kalıplamanın boyutu sadece kullanım ve kurulum gereksinimlerini karşılamamalı, aynı zamanda kalıbın işlenmesi ve imalatını, ekipmanın performansını ve hammadde akışını da dikkate almalıdır. Kalıbın üretim doğruluğu, plastik bileşenler ve proses koşulları dahil olmak üzere enjeksiyonla kalıplanmış parçaların doğruluğunu etkileyen faktörleri sıkı bir şekilde kontrol edin.

Enjeksiyon kalıplamanın yüzey pürüzlülüğü, kalıp yüzeyinin pürüzlülüğü ile belirlenir, bu nedenle kalıbın yüzey pürüzlülüğü ürününkinden bir seviye daha düşüktür ve gereksinimler taşlama ve cilalama ile karşılanır. Enjeksiyonla kalıplanmış parçalar, kalıp boşluğunda soğuma büzülmesi üretecek ve bu da enjeksiyonla kalıplanmış parçaların çıkarılmasını zorlaştıracaktır. Bu nedenle, kalıptan çıkarmayı kolaylaştırmak için tasarım, kalıptan çıkarma yönüne paralel olan iç ve dış yüzeylerin yeterli kalıptan çıkarma eğimlerine sahip olduğunu da dikkate almalıdır.


Enjeksiyon kalıplama, enjeksiyon kalıpları için bir kalıplama yöntemidir. Enjeksiyon kalıplamanın avantajları, hızlı üretim hızı, yüksek verimlilik, otomatik çalışma, çeşitli renkler, büyükten küçüğe değişen boyutlar, değiştirilebilen ürün boyutları ve karmaşık şekillerdir. Parçalar ve enjeksiyon kalıplama, genellikle seri üretim için karmaşık şekillerin kalıplanmasında ve işlenmesinde kullanılır.

Enjeksiyon kalıplama, güçlü teknik ve pratik yeteneklere sahip bir endüstridir. Enjeksiyon kalıplama üretim sürecinde plastik hammaddeler, karbon tozu, nozullar, kalıplar, enjeksiyon kalıplama makineleri, çevre birimleri, fikstürler, püskürtücüler, çeşitli yardımcı malzemeler ve ambalaj malzemeleri kullanılmaktadır. Bunlar enjeksiyon atölyesinin yönetimine büyük sonuçlar getirdi. Diğer endüstriler veya departmanlarla karşılaştırıldığında, belirli zorluklar vardır ve her seviyedeki enjeksiyon kalıplama atölyesi yöneticilerinin gereksinimleri daha yüksektir.


Kalıbın yapısı plastiğin cinsine ve özelliklerine, plastik ürünün şekli ve yapısına ve enjeksiyon kalıplama makinesinin tipine göre değişebilse de temel yapı aynıdır. Kalıp esas olarak dökme sistemi, sıcaklık kontrol sistemi, kalıplanmış parçalar ve yapısal parçalardan oluşur. Yolluk sistemleri ve pervazlar plastik ile direkt temas halinde olup, plastik ve ürüne göre değişiklik göstermektedir. Kalıptaki daha karmaşık ve değiştirilebilir parçalardır ve yüksek hassasiyetli parçalar gerektirirler.
Enjeksiyon kalıplama üretimi, genellikle iki aşamalı veya üç aşamalı bir çalışma modu olan 24 saatlik sürekli çalışmayı gerektirir. Enjeksiyon kalıplama atölyesinde birçok iş türü ve iş bölümü vardır ve farklı pozisyonların farklı beceri gereksinimleri vardır. Enjeksiyon kalıplama atölyesinin üretim ve çalışmasının sorunsuz bir şekilde devam etmesi için, her bir bağlantıda yer alan personel, malzeme, ekipman ve araçları yönetmek gerekir, özellikle de dahil olmak üzere: hammadde odası, atık odası, harmanlama odası, üretim yeri, işlem sonrası alanı, takım odası, yarı mamul ürünler Bölge, ofis ve diğer operasyon ve koordinasyon yönetimi alanları.